Robin Williams: el seus 5 millors films infantils

El passat mes de juliol va morir, als 63 anys, Robin Williams. Va ser un dels actors més estimats de Hollywood, recordat pels seus papers a ‘El Club de los Poetas Muertos’ (Peter Weir, 1989), ‘El Rey Pescador’ (Terry Gilliam, 1991), ‘Good Morning, Vietnam’ (Barry Levinson, 1997), ‘El mundo según Garp’ (George Roy Hill, 1982), ‘Insomnio’ (Christopher Nolan, 2002), ‘Desmontando a Harry’ (Woody Allen, 1997), ‘Despertares’ (Penny Marshall, 1990) o ‘El indomable Will Hunting’ (Gus Van Sant, 1997), per la que va guanyar el seu únic Oscar. Però més enllà dels seus films ‘adults’, Williams també va protagonitzar un munt de cintes dirigides a tota la família.

Aprofitant que aquesta setmana s’estrena ‘Noche en el Museo: El secreto del Faraón’, la darrera producció en què va intervenir com a actor i on va interpretar per tercer cop un dels habitants del Museu d’Història Natural de Nova York al costat de Ben Stiller, hem preparat un Top 5 de les pel·lícules de Williams per a tots els públics.

Número 1

‘Hook’ (Steven Spielberg, 1991)

Qui millor que Robin Williams, amb la seva mirada neta, per donar vida al nen que mai creix… però que s’ha fet gran. L’actor es va posar en la pell d’un desil·lusionat Peter Pan que tornava al País de Mai Més per enfrontar-se al Capità Garfi (un soberbi Dustin Hoffman) en aquest cant d’Spielberg a l’esperit infantil. El director va estar a punt de fer el film a principis dels 80 amb Michael Jackson com a protagonista, però el projecte es va aplaçar i finalment el paper va anar a parar a mans de Williams. Aquí en teniu el tràiler:

I aquí, a en Robin Williams lluitant contra els pirates del malèfic Hook:

Número 2

‘Jumanji’ (Joe Johnston, 1995)

És un dels clàssics del cinema infantil dels 90: dos germans acabats d’arribar a una vella casa comencen una partida amb un misteriós joc de taula amb poders del que surten estampides de rinoceronts i elefants, caçadors obstinats, aranyes gegants, micos trapelles… i un nen que hi era atrapat des de feia 26 anys i que en el present té el rostre, barbut i grenyut, de Williams. Una entretingudíssima cinta familiar que, a més del talent de l’actor, va comptar amb uns efectes especials hereus dels que va usar Spielberg, dos anys abans, a ‘Jurassic Park’.

Aquí en teniu el tràiler

I aquí, una escena protagonitzada per Williams.

Número 3

‘Flubber y el profesor chiflado’ (Les Mayfield, 1997)

Williams va protagonitzar el remake del clàssic infantil ‘Un sabio en las nubes’ (Robert Stevenson, 1961), però aportant el seu particular saber fer per l’humor gestual i la improvisació. De fet, després de rodar cada escena demanava de fer-ne una totalment fora de guió; diuen els qui van treballar amb ell que amb aquest material no usat es podria fer una versió sencera del film. La cinta, un producte 100% Disney, narrava les peripècies d’un professor despistat que creava, per error, un material capaç de rebotar fins al paroxisme i d’adoptar mil i una formes. Williams es va endur un premi al Millor Actor familiar als Blockbuster Awards. Aquí el teniu, com a científic despistadort, ulleres rodones i llacet inclòs.

En aquesta escena, demostra la seva capacitat per la comèdia física.

Número 4

‘Aladdin’ (Ron Clements i John Musker, 1992) 

Robin Williams va omplir de veu, però sobretot, d’ànima i humor, el geni més blau i més boig de Disney. Malauradament, per aquí vam haver de conformar-nos amb el doblatge (més que correcte) de Josema Yuste, però el treball de l’actor nord-americà al micròfon va ser tan excel·lent que fins i tot li va reportar un Globus d’Or especial. Williams –que va grabar més de 16 hores de material gràcies al seu gust per la improvisació– va treballar al film mentre rodaba ‘Hook’ (Steven Spielberg, 1991) i ‘Juguetes’ (Barry Levinson, 1992), i es va fer amb un paper per al que van sonar Steve Martin i Eddie Murphy. En aquestes escenes podeu comprovar el talent, també vocal, de l’enyorat Williams.

I aquí, cantant el ‘Friend Like Me’:

Número 5

‘Popeye’ (Robert Altman, 1980)

El primer film que va protagonitzar Robin Williams va ser aquest musical basat en el popular personatge de les tires còmiques. Tot i que els productors volien Dustin Hoffman com a cap de cartell, quan el film va passar a mans d’Altman va ser Williams, aleshores còmic televisiu i monologuista, qui es va fer amb el paper del mariner dels avantbraços hiperbòlics i la ganyota permanent. El film es va rodar a Malta –els decorats encara són, avui en dia, una atracció turística–, i les cançons les va composar Harry Nilsson. Aquí us deixem amb el tràiler i amb algunes escenes protagonitzades per Williams.

Aquí el sentim cantant ‘I’m Popeye the sailor man’:

I, aquí, interpretant ‘I Yam what I Yam’

Si vols, escriu alguna cosa...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s