‘Els pingüins de Madagascar: La pel·lícula’: Els suplents es guanyen la titularitat

PER NENS I NENES A PARTIR DE… 6 anys.

DURADA: 92 minuts.

NOTA DEL PETIT ESPECTADOR*: 10.

per Sergi Rodríguez

Hi ha secundaris que han nascut amb ànima d’actors principals, de caps de cartell, de líders de la manada. Secundaris de pel·lícula als que una (fantàstica) sèrie de televisió pròpia se’ls queda petita com a hàbitat natural. Ara, fora de la gàbia catòdica i alliberats de la necessitat de ser el contrapunt còmic dels quatre protagonistes de la trilogia ‘Madagascar’, els pingüins estrella de DreamWorks per fi tenen l’espai que mereixen per a ells sols: el d’una pantalla de cine. I al Capità i companyia no els passa com a aquells futbolistes que, davant la por escènica de jugar en un gran estadi, se’ls queden les cames garratibades. Al contrari: els quatre palmípedes demostren que han nascut per estar al capdavant d’una superproducció animada, i que, si cal, tenen corda per viure més aventures des de la primera línia de foc. Hereus de la comèdia física de Chaplin i Keaton, de l’humor absurd dels ZAZ (‘Aterriza como puedas!’, ‘Top Secret’) i de la inventiva pels plans perfectes de ‘El Equipo-A’, aquests pingüins de Madagascar aconsegueixen en poc més de 90 minuts que ni recordem que, no fa pas tant, l’equip titular el formaven un lleó, una zebra, una girafa i una hipopòtam.

AGRADARÀ ALS NENS…

-Per tot: perquè és terriblement divertida, perquè la hiperactivitat i l’absurd dels pingüins no té aturador, perquè passen mil coses en una hora i mitja, perquè hi ha trompades a dojo…

-Per descobrir com eren els protagonistes de petits.

-Per escenes com la de Fort Knox, la dels canvis d’avió (i l’aterratge final), la del pop incapaç de trobar el botó adequat, la dels pingüins mutats…

-Per l’aparició de dos vells coneguts durant els crèdits finals: una aclucada d’ull als seguidors de les pel·lícules de ‘Madagascar’ i a la sèrie televisiva.

AGRADARÀ ALS PARES…

-Per tot: perquè és terriblement divertida, perquè la hiperactivitat i l’absurd dels pingüins no té aturador, perquè passen mil coses en una hora i mitja, perquè hi ha trompades a dojo… És veritat, són els mateixos arguments de dalt; però són igualment vàlids per grans i petits.

PUNTS A FAVOR:

-La història del pop. L’hem vist mil cops (és la versió zoològica de la de l’osset Lotso de ‘Toy Story 3’, sense anar més lluny), però està narrada amb tant de ritme i humor (i mala llet) que sembla nova.

-El pròleg: memorable.

-La inventiva dels pingüins a l’hora de pensar i implementar plans perfectes sembla no tenir fi.

-El ritme: la pel·lícula passa com una exhalació, no decau, és divertida de principi a fi, i trepidant.

PUNTS EN CONTRA:

-Els quatre protagonistes es mengen amb patates els seus homòlegs de l’equip Vent del Nord. Un dia després de veure la cinta… algú recorda quins quatre animals formaven l’escamot?

EL COMENTARI DEL PETIT ESPECTADOR: “Amb va agradar molt par que ve riure, par la manera que es mou al pop. Si tagrada la serie la pel·líqula no ta la pots perdre. Es molt xulo cuant es camuflan super be i arrivan a la sala d’or i latravesan par arrivar a la sala que i a la maquina de ganxitos. Es molt xulo quan va parlan al capita del vent del nort i al capita dels pingüins va mantgan [menjant] ganxitos.”

US RECOMANEM: Recuperar ‘Madagascar 3: De marxa per Europa’, la més esbojarrada i anàrquica de la saga, amb permís d’aquest spin-off.

*El Petit Espectador es diu Dídac i és un cinèfil de 8 anys… amb molt de criteri.

Si vols, escriu alguna cosa...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s