‘La Lego Pel·lícula’: La imaginació no necessita instruccions

PER NENS DE… 6 a 12 anys

Si poguéssim mirar què passa pel cap dels nostres fills mentre juguen amb les peces i figuretes de Lego –o de qualsevol altre joc que els faci treballar el muscle de la imaginació–, el que hi veuríem seria una versió a escala 1:1 del que ens ensenya aquesta entretinguda producció d’original factura. La fantasia dels infants és lliure, anàrquica, incoherent i aliena als crossovers impossibles, i ‘Lego: La pel·lícula’ és justament això. El film de Phil Lord i Chris Miller –que ja van demostrar ser dos esbojarrats nens grans amb la còmica ‘Pluja de mandonguilles’– és la plasmació a tota pantalla de la inventiva infantil, la posada en escena, a tot drap, del que tots els qui hem jugat amb Lego o similars vam experimentar ja fa (tant de) temps.

No és, ni de bon tros, una cinta rodona: al metratge li sobren minuts, als personatges els falta carisma i, de fet, tot el que ens expliquen ja ho havíem vist al memorable pròleg de ‘Toy Story 3’. Però tot i això, ‘Lego: La pel·lícula’ té una gran virtut: la de recordar-nos com n’era de genial allò de fer volar la imaginació, que sovint tenim tan oblidat. I, ja que hi som, té una altra virtut: la de proposar-nos que, de tant en quant, ens oblidem de les regles, ens espatarrem a la catifa i tornem a ser infants al costat dels nostres infants. Contra la rigidesa dels adults, la llibertat dels petits. Contra la tirania de la pega –haureu de veure la pel·lícula per saber de què parlem–, la llibertat per somiar desperts. Instruccions? Qui vol instruccions?

AGRADARÀ ALS NENS…

-Perquè veuran reflectit, en versió XXXL, el que viuen dins els seus caparrons quan tenen una joguina a les mans.

-Perquè fliparan amb la de coses que es poden construir amb les peces de Lego.

-Pels escenaris impossibles i fantàstics en què passa l’acció.

-Pel poli bo/poli dolent: és el personatge més divertit de la cinta. Tot i que es perdin els referents cinematogràfics, riuran amb les tonteries que fa.

AGRADARÀ ALS PARES…

-Perquè ens recorda per què ens agradava tant jugar amb peces de Lego (o de Tente, o amb els clics, o amb Exin Castillos…; que cadascú triï la seva joguina).

-Per les constants aclucades d’ull cinèfiles: els seguidors d”Star Wars’ o ‘El Cavaller Fosc’ no podran evitar la riallada en més d’una escena.

-Pels primers minuts del film: una mirada carregada de mala llet a la vida aborregada que portem.

PUNTS A FAVOR:

-És un fantàstic al·legat en favor del poder de la imaginació sense regles.

-És visualment exuberant.

-És la mare de tots els crossovers: Batman, Superman, Han Solo i Gandalf en una mateixa pel·lícula? Sí: i Shakespeare, i Shaquille O’Neal, i les Tortugues Ninja, i Lincoln, i la Sireneta…

-Ens servirà per explicar als nostres fills que hi ha (molta) vida més enllà de les consoles i similars dispositius electrònics.

-SPOILER! La inclusió de l’escena d’acció real és sorprenent i la seva aparició a la trama està perfectament justificada.

-S’ha estrenat en català.

PUNTS EN CONTRA:

 -La parella protagonista no té gaire carisma; cinc minuts després de sortir de la sala, costa recordar com es deien.

-En el fons, el que ens narra la pel·lícula ja ho vam veure als primers 10 minuts de ‘Toy Story 3’. I allà, menys era (molt) més.

-És massa llarga. Unes tisorades haguessin anat bé.

-SPOILER! La resolució de l’escena d’acció real és de P3…

US RECOMANEM… Que agafeu totes les peces de Lego que corrin per casa, us assegueu al costat dels vostres fills i, prescindint de les instruccions de muntatge, us deixeu emportar per la seva imaginació constructiva. Tornareu (una mica) a la infantesa.

TRÀILER:

Si vols, escriu alguna cosa...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s